• TELEFON 0254 224 123
  • office@safetyautoserv.ro

Piese auto la comanda

Pe piata de piese auto ne sunt puse la dispoziție o ofertă bogată de piese de schimb necesare lucrărilor de întreținere și reparație a mașinii, făcând alegerea destul de dificilă. Cunoscând tipurile de piese disponibile putem simplifica procesul.

Piesele auto pot fi impărțite în cinci categorii a căror descriere o găsiți mai jos :

  • Piese auto OE (Original Equipment) 

Sunt piese de prim montaj, folosite pe liniile de asamblare  și corespund la toate cerințele de exploatare și calitate impuse în proiectare de către producătorii de mașini. Distribuția către comercianți se face de către producătorul mărcii auto în cauză.

  • Piese auto OEM (Original Equipment Manufacturer)

Sunt piese produse de către producătorii care asigură piesele OE pentru liniile de asamblare și au aceleași caracteristici ca și cele OE (nu există abateri dimensionale, au aceeași prindere s.a.m.d.). Distribuția către comercianți se face de către producătorul piesei în cauză.

  • Piese auto AM (aftermarket)

Sunt piese care sunt fabricate după o licență a celor originale și reprezintă cel mai bun raport preț-calitate. Caracteristicile acestora sunt similare celor originale, dar calitatea materialelor și tehnologia folosită le fac să aibă un timp de exploatare mai scăzut față de cele originale. La montaj pot să apară probleme, mai ales la elementele de caroserie.Se identifică prin codul piesei și având mai mulți producători, avem mai multe opțiuni de cumpărare, de la scump la ieftin, prețul fiind un bun indicator al calității. Mare atenție la piesele foarte ieftine, produse de firme necunoscute, fără certificate clare de garanție: pot fi piese contrafăcute, produse fără licență și care vă pot pune în pericol integritatea mașinii și viața. Distribuția către comercianți se face de către producătorul piesei în cauză.

  • Piese auto din dezmembrări

Sunt piese oferite de centrele de dezmembrări auto ca piese la mâna a doua, demontate de pe mașini scoase din circulație. Avantajul major este prețul, dar trebuie ținut cont de posibilul grad de uzură. Puteți să luați în considerare această variantă în cazul elementelor de caroserie,motoare,cutii de viteze sau a elementelor din interiorul mașini, dar trebuie evitate și chiar excluse din calcul în cazul ambreiajelor, pompelor de înaltă presiune, discurilor de frână, amortizoarelor, pompelor de apă, bucselor, sistemelor turbo, casetelor de direcție.

  • Piese auto recondiționate

Sunt piese demontate de pe propria mașină și care sunt recondiționate în ateliere specializate. Se pot recondiționa casete de direcție, pompe de înalta presiune, sisteme turbo s.a. Față de centrele de dezmembrări aici primiți factură și garanție pentru lucrările efectuate.

Montarea piesei este pasul următor și trebuie să aveți în vedere condițiile de garanție: o condiție de bază pentru acordarea garanției este montarea piesei într-un service autorizat. Răspunsul la întrebarea “Ce piesă cumpăr?” trebuie să țină cont de avantajele și dezavantajele arătate mai sus. De cele mai multe ori la achiziție, primul criteriu după care facem alegerea este prețul, iar apoi siguranța noastră la volan. Consider că trebuie să reordonăm criteriile și să punem pe primul loc viață noastră.

Noi va putem ajuta, dar alegerea vă aparține!

TELEFON: 0254224123

Call Now Button