• TELEFON 0254 224 123
 • office@safetyautoserv.ro

DISTRIBUTIE

Ce recomandăm pentru operațiunea de schimbare a distribuției?
Când trebuie schimbat lanțul sau cureaua de distribuție a motorului?

Înlocuirea se face la intervalul recomandat în manualul producătorului sau în cartea service a mașinii.  Pentru autoturismele concepute cu distribuție pe curea, înlocuirea se face la intervale cuprinse între 60.000 – 80.000 km sau la fiecare 4 ani. Iar pentru cele prevăzute cu distribuție pe lanț intervalul de service poate varia intre 120.000 – 250.000 km.

Cât durează înlocuirea kit-ului de distribuție?

Fiind vorba despre o operațiune complexă, timpul de execuție al lucrării poate varia în funcție de producător și de model. În general timpul de execuție pentru o astfel de operaține incepe de la 5 ore și poate ajunge chiar si la 24 de ore. Cazurile în care timpul de manoperă crește sunt cele în care distribuția este poziționată într-o zonă greu accesibilă necesitând demontarea mai multor elemente. De asemenea timpul de manoperă crește în cazul distribuțiilor pe lanț.

Ce este necesar să luam în calcul atunci când schimbăm distribuția?

Eventuale reparații neprevăzute, un exemplu ar fi înlocuirea simeringului de etanșare. De asemenea este necesar să luați în calcul înlocuirea kit-ului complet pentru a beneficia de garanție. Acest kit poate să cuprindă în cele mai multe cazuri următoarele componente: 1) Curea sau lanț de distribuție. 2) Pompă de apă. 3) Rolă întinzătoare. 4) Alte role. (în funcție de model) 5) Alte roți dințate. (în funcție de model, în special pentru modelele cu distribuție pe lanț) 6) Simering etanșare (dacă este cazul) 7) Înlocuire antigel. 8) În anumite cazuri se recomandă și înlocuirea kit-ului de accesorii. (curea de antrenare alternator + role).

Cât costă înlocuirea kit-ului de distribuție?

Prețul pentru înlocuirea kit-ului de distribuție variază în funcție de anul de fabricație al mașinii și de model, acesta vă poate fi comunicat atât verbal cât și în scris la momentul solicitării ofertei.

AMBREIAJ

Care sunt semnele ca este necesar schimbul complet de ambreiaj?
Cât costă înlocuirea kit-ului de ambreiaj?

Prețul pentru înlocuirea kit-ului de ambreiaj variază în funcție de anul de fabricație al mașinii și de model, acesta vă poate fi comunicat atât verbal cât și în scris la momentul solicitării ofertei.

Ce trebuie să luam în calcul când schimbăm complet ambreiajul?

1) Inlocuirea completă a kit-ului de ambreiaj care este alcatuit din placă de presiune, disc de ambreiaj si rulment de presiune. 2) Inlocuirea simeringului de la arborele cotit atunci cand sunt identificate pierderi. 3) Înlocuirea suporților de motor. 4) Remedierea tuturor defectelor posibile ale ambreiajului care pot afecta buna functionare în timp a acestuia.

Cât durează înlocuirea kit-ului de ambreiaj?

Fiind vorba despre o operațiune complexă, timpul de execuție al lucrării poate varia în funcție de producător și de model. În general timpul de execuție pentru o astfel de operațiune incepe de la 5 ore și poate ajunge chiar si la 12 de ore. Cazurile în care timpul de manoperă crește sunt cele în care mașina este dotată cu un sistem 4×4 sau cutie automata de viteze necesitând demontarea mai multor elemente.

La ce interval de timp se recomandă schimbarea ambreiajului?

Nu putem să definim cu exactitate care este intervalul de efectuare a schimbului de ambreiaj, acesta variază foarte multe în funcție de stilul de condus al fiecarui sofer.

DIRECTIE/FRANE

Când vă recomandăm să verificați direcția?
Cât de important este reglajul geometriei?

Prin acest reglaj se evita uzura prematura a componentelor bune de pe masina. Simultan se elibereaza tensiunile dintre componentele auto de care masina nu are nevoie pentru a circula in conditii normale. Se reduc costurile de intretinere ale autoturismului pe termen lung prin diminuarea uzurii anvelopelor.

Care ar fi semnele că exista o problema la sistemul de direcție?

Daca observati in timpul mersului pe un drum drept ca atunci cand eliberati volanul, masina trage intr-o parte. Acesta este un semn clar ca s-ar putea sa aveti probleme cu sistemul de directie. Un alt semnal care indica faptul ca directia masinii dvs nu este reglata corect este pozitia incorecta a volanului atunci cand rotile masinii sunt drepte.

Când trebuie să schimbăm plăcuțele și discurile de frână?

Ori de cate ori apar zgomote, trepidații sau ineficiență la frânare este indicat să mergem la service-ul autorizat pentru diagnosticarea defectelor sistemului de frânare. Dacă tehnicianul constată nereguli (uzură, ovalizare, contaminare, decălirea materialului) sau abateri de la specificațiile producătorului este indicat să se respecte întocmai sfaturile acestuia. Altfel, perioada recomandată pentru înlocuirea discurilor și plăcuțelor de frână este de aproximativ 30 000 km sau 3 ani în funcție de producător.

Cât costă schimbarea plăcuțelor și discurilor de frână?

Prețul pentru înlocuirea discurilor și plăcuțelor de frana, variază în funcție de anul de fabricație al mașinii și de model, acesta vă poate fi comunicat atât verbal cât și în scris la momentul solicitării ofertei. Operațiunea de înlocuire a discurilor și plăcuțelor de frânare durează maxim 1 oră. După care se face obligatoriu un test pe standul de verificare a eficienței de frânare și o probă de drum.

MAI MULTE

Ce este alternatorul?
Ce este demarorul (electromotorul)?

Motorul electric al masinii alimentat de bateria si care prin actionarea bendixului pe volantul motor permite pornirea motorului termic. Acesta este format dintr-un angrenaj de ronti dintate si un modul electronic actionat de cablaj.

Ce include verificarea de iarnă?

1) Verificarea luminilor. 2) Verificarea stergatoarelor. 3) Verificarea bateriei. 4) Verificarea incarcare alternator. 5) Verificarea bujiilor. 6) Verificarea sistemului de franare. 7) Verificarea gradului de inghet al antigelului. 8) Verificarea starii lichidului de frana. 9) Verificarea nivelului de ulei. 10) Depistarea scurgerilor. 11) Citirea codurilor de eroare din calculatorul motor. 12) Starea anvelopelor. 13) Proba de drum.

Cum te poate ajuta service-ul cu aerul condiționat?

1) Diagnosticarea instalatiei. (pierderi de agent refrigerant, defectiuni mecanice sau electrice) 2) Curatarea instalatiei. (cu ajutorul aparatului de ultima generatie) 3) Ungerea instalatiei. (conform documentatiei prescrise de producator) 4) Introducerea substantei de contrast. (identificarea scurgerilor cu ajutorul unei lampi de UV) 5) Incarcarea instalatiei. (cu cantitatea de freon recomandata de producator) 6) Verificarea presiunilor de lucru din instalatie. 7) Inlocuirea compresorului,conductelor,garniturilor de etansare,condensatorului,vaporizatorului,filtrului uscator. 8) Identificarea si comercializarea pieselor necesare reparatiei la pret de distribuitor. 9) Igienizarea instalatiei prin utilizarea de aparatura profesionala cu ozon. 10) Improspatarea sistemului de ventilatie cu odorizante. (mirosuri variate) 11) Recomandarea si comercializarea de filtre de aer in functie de marca autoturismului.

Suport

Rezervari, sugestii sau propuneri ne puteti trimite folosind formularul.

 • Adresa :

  Str. Depozitelor nr. 18, Deva, Romania

 • Suna-ne

  0254 224 123

OBTINE O REZERVARE

  MĂ INTERESEAZĂ:

  Servicii ITPServicii de mecanicăVerificare masină înainte de cumpărarePiese auto

  Call Now Button